Iedere reis
begint met een
eerste stap

Gespecialiseerd stresscoach

Mijn wens in werk is altijd geweest om mensen te stimuleren en te ondersteunen om tot hun recht te komen. In mijn werk als HR adviseur lag de focus vooral op het vinden van een passende functie en omgeving om prettig te werken. Later als zelfstandig loopbaancoach is deze focus meer verschoven naar de vraag “Wie ben jij als mens” en “Hoe kun je een leven leiden waarin jij je vrij én prettig voelt. Een leven verbonden met je lichaam, hart en hoofd”.

Dit is een breder perspectief waarin het meer gaat om de kwaliteit van je leven, met werk als belangrijk onderdeel daarin. Dit is alleen te bereiken zonder chronische stress in je leven en werk. Daarom heb ik mij de afgelopen 5 jaar gespecialiseerd in stresscoaching.

Ik ben gecertificeerd voor het werken met de CSR methode. Deze methode is ontwikkeld bij het CSR centrum, een expertisecentrum in stress en burn-out. De CSR-Methode pakt stressklachten en burn-out psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche. ‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.

Ook ben ik licentiehouder voor het werken met het online programma Aanpak van Stress van het platform Uit je Hoofd, in je Lijf.

Sinds 2022 werk ik met veel plezier samen met Liberi Coaching BV.

Beide methodes zijn bewezen effectief en leiden tot duurzaam herstel van stressklachten én zelfregie.

portret_jet

Ervaringsdeskundige

Stress ken ik zelf ook heel goed. Tijdens en na mijn studie voelde ik me vaak gespannen en instabiel. Ik wist niet zo goed wat ik met dit gevoel aan moest, ik deed meestal of er niets aan de hand was. Na jaren zo door geleefd te hebben raakte ik overspannen toen ik 36 jaar was. Ik leefde vooral in mijn hoofd, veel aan het piekeren, voelde me onzeker en ik liep op mijn tenen denkend dat ik moest voldoen aan verwachtingen van anderen en vooral die van mezelf. De verbinding met mezelf, mijn hart en mijn lichaam was ik kwijtgeraakt.

Pas op het moment dat ik kon toegeven aan mezelf dat ik het niet meer alleen kon oplossen, ben ik op zoek gegaan naar hulp. Hulp om te gaan leven in plaats van overleven.

Stap voor stap naar mezelf

Die hulp was voor mij; persoonlijke ontwikkeling en lichaamswerk. Ik ben in de boeken gedoken en ik heb diverse persoonlijke ontwikkelingstrajecten en opleidingen gevolgd. Hierdoor heb ik geleerd mijn lichaam te gaan bewonen, mezelf te gaan waarderen en mezelf te accepteren dat ik goed genoeg ben met óók al mijn lastige kanten en ongemakken. Ik ontdekte dat mijn emoties me niet overspoelen, maar juist door erbij te blijven ze ook weer verdwijnen. Mijn lichaam is nu mijn grootste steun en raadgever geworden. Hierin vind ik mijn ontspanning en krijg ik gevoelssignalen door hoe het werkelijk met me gaat en wat ik nodig heb. Ik kan nu eerder en sneller ingrijpen als ik me gestrest voel zodat ik de verbinding met mezelf weer terugvind.

Naast mijn praktijk voor aanpak van stress heb ik ook een praktijk voor vrouwen zonder kinderen.