Meer plezier en voldoening in je werk.

Mijn begeleiding is persoonlijk, vanuit het hart, samen ontdekkend, uitnodigend, bekrachtigend, confronterend waar nodig, met humor en beide benen op de grond.
Jij weet je eigen antwoorden

Het uitgangspunt in mijn coachtrajecten is dat je diep van binnen de antwoorden hebt op je vragen/wensen en behoeften. Soms weet je ze even niet omdat je er op dat moment geen contact mee kan maken. Ik help je om samen te onderzoeken waar en wat je eigen antwoorden zijn. Je eigen wijsheid te ontdekken.

Je hoeft van mij dan ook geen pasklare oplossingen te verwachten of tips en trucs. Ik denk wel graag met je mee en zal daarin mogelijk ook suggesties doen. Maar jij weet als geen ander wat het beste voor je is en wat het beste bij je past. Je hebt je eigen waarheid en er is niets zo bevrijdend om deze te ontdekken en te leven.

4 stappen

In mijn coachtrajecten werken we met het 4 stappenmodel. Deze opbouw geldt voor het gehele coachtraject als voor ieder gesprek. In ieder gesprek staan we stil bij wat er speelt op het moment. Aan het einde van het gesprek bepalen we wat je meeneemt uit het gesprek en wat je verder wilt onderzoeken of anders wilt gaan doen. Ik begeleid je bij:

Stap 1: helder krijgen van je vraag/wens of behoefte.

Stap 2: de fase van het zelfonderzoek door middel van gesprekken, ervaringsgerichte en  maatwerkoefeningen tijdens de sessies en tussen de sessies door.

Stap 3: jouw inzichten en antwoorden uit stap 2 vertalen naar concrete actie(s) in je dagelijks leven. Je geeft jezelf de tijd en ruimte die je nodig hebt om de nieuwe stappen te zetten. In het begin voelt dit ongemakkelijk en spannend. Dus ga je eerst oefenen en bijstellen waar nodig. Jezelf deze leertijd geven is essentieel, iedere verandering vraagt tijd om het “eigen” te maken.

Stap 4: integreren van je acties in je dagelijks leven waardoor je bereikt wat je graag wilt.

Integrale aanpak

In een coachtraject nemen we alle factoren mee die van invloed kunnen zijn op je werkplezier en het ervaren van vitaliteit. Deze factoren bevinden zich op 5 verschillende niveaus.

1. je betekenis en zingeving:  jouw unieke toegevoegde waarde en betekenis in je werk en leven. Wat geeft jou voldoening en wil jij je met hart en ziel voor inzetten?

2. je lichaam: voeding, frisse lucht, ademen, bewegen, rust en ontspanning

3. je denken: onderzoeken welke gedachten beperkend zijn en welke ondersteunend, welke behoeften liggen hieronder?

4. je voelen: onderzoeken welke gevoelens dienend zijn en welk ( niet) meer, welke behoeften liggen hieronder?

5. je relaties:  welke relaties heb je? Zijn deze ondersteunend, voel je je verbonden en begrepen? Welke relaties leveren stress op?

Stel je doet werk dat goed bij je past en je kunt daarin kwijt wat belangrijk voor je is.  Op je werk is het prima in orde maar thuis heb je een stressvolle relatie met je partner of kinderen, dan heeft dit effect op jou en dus op het ervaren van werkplezier.

Buiten coachen

Naast mijn praktijkruimte coach ik ook buiten, wandelend in de natuur. Als je wandelt wordt je hoofd helder, en kom je tot rust. Frisse lucht en beweging zorgen ervoor dat je energie krijgt. Buiten de 4 muren van een kantoor, krijg je letterlijk ruimte voor nieuwe inzichten en ideeën.

Als je niet zo goed weet wat je hierbij kunt verwachten kun je het ook altijd 1 keer uitproberen. Bevalt het buitencoachen je niet dan gaan we weer naar binnen.

Mijn begeleiding bij stresscoaching vindt altijd buiten plaats. In een rustig tempo wandelen en frisse lucht inademen zijn heel heilzaam als je te veel stress ervaart.

Je hoeft dus geen bomen te knuffelen, dat wordt wel eens gedacht bij coachen in de natuur. Tenzij je dit natuurlijk heel graag eens wilt ervaren.

Wetenschappelijk is bewezen dat wandelcoaching in de natuur aantoonbare significante positieve effecten heeft op (werk)stress, welzijn en gezondheid. Coachen in de natuur brengt mildheid, acceptatie, zelfvertrouwen, ondernemingszin en bewustzijn.

Tarieven
Bedrijven
€ 160per uur / excl. BTW
  • Een coachsessie duurt 1, 5 uur.
Particulieren
€ 80per uur / excl. BTW
  • Een coachsessie duurt 1, 5 uur.
Snelcontact
Menu