Ik loop de hele tijd achter de feiten aan te rennen. Ik voel me opgejaagd en gestrest.
Ik voel me schuldig en machteloos omdat ik mijn werk niet af krijg.
Ik heb onvoldoende tijd mijn werk goed te doen, ik twijfel steeds meer aan mezelf.
Ik kan mijn werk niet loslaten.

Herken je dit?

Ja, hoe verder

Als je langdurig teveel stress ervaart in je werk is de balans tussen inspanning en ontspanning uit evenwicht. Om dit evenwicht weer te herstellen is het nodig om zelfonderzoek te doen. Hoe ga je op dit moment om met stress en uitdagingen die je in je werk tegenkomt? En wat kun je doen/veranderen om te veel stress te voorkomen en op een voor jou gezonde manier om te gaan met de uitdagingen in je werk.

Je gaat in een begeleidingstraject heel gericht met je vraag en wens(en) aan het werk. Mijn begeleiding is maatwerk. De inhoud van het traject en het aantal gesprekken worden afgestemd op jouw vraag en behoeften. Ieder begeleidingstraject is opgebouwd uit 4 stappen. Ook wordt tijdens de begeleiding de verschillende factoren meegenomen die van invloed kunnen zijn op jouw welbevinden. Bij mijn werkwijze kun je hier meer over lezen.

De volgende onderdelen maken deel uit van het traject:

1.  Zelfonderzoek

Via gesprekken en ervaringsgerichte oefeningen, eventueel aangevuld met de Stresstest. Doel is dat je inzicht krijgt in de interne en externe factoren die tot teveel stress kunnen leiden. Hoe ga je om met je energiehuishouding, wat geeft je energie en wat kost je energie? Je leert je fysieke stress-signalen sneller herkennen en bewuster de regie te nemen om te veel stress te voorkomen.

  • De thema’s waarmee we werken kunnen zijn:
    Hoe ga je om met je eigen behoeften, perfectionisme, verantwoordelijkheid, gezonde grenzen stellen, dienstbaarheid, loyaliteit?
  • Aandachtsoefeningen: ervaringsgerichte oefeningen waarbij ook de signalen van je lichaam worden meegenomen, meditatie, ademhalen en werken met je zintuigen.
  • Stilte: momenten van stilte om tot rust te komen en aandacht te kunnen geven aan wat zich aandient.
  • Nieuwe concrete stappen formuleren
2. Beweging

De coachsessies zijn buiten, we gaan wandelen! Wat is buiten coachen?

 

Snelcontact
Menu