Wil je meer plezier en voldoening in je werk? Ik help je op weg.

Je wilt toch met plezier naar je werk gaan?

Je besteedt veel tijd en energie aan werken in je leven. Het is daarom belangrijk dat je werk je energie geeft en recht doet aan wie je bent. Je werk tot groei, voldoening en plezier leidt en daardoor een bron is voor vitaliteit.

Een boeiend thema waar ik mijn hele loopbaan met plezier mee bezig ben en waarin ik me steeds verder verdiep. In mijn eerste baan als intercedente ging het om de juiste match tussen vacature en kandidaat. Als HR adviseur richtte ik me op de professionele ontwikkeling van de medewerker. En de laatste 14 jaar als zelfstandig loopbaancoach ligt mijn focus op de professionele èn persoonlijke ontwikkeling van de mens.

Waarom deze fascinatie?

Het is de ontdekkingsreis in mijn eigen leven. Welke keuzes in mijn werk en leven passen nou echt bij wie ik ben als mens? Deze vraag komt voort uit een diep verlangen om te leven in verbinding en harmonie met mezelf en mijn omgeving. Verbonden vanuit mijn hart, lichaam en hoofd. Want dan voel ik dat dingen makkelijker gaan, meer als vanzelf. En dan voel ik me in mijn element, dat ik voluit leef. Ik zeg altijd “het stroomt “ dan van binnen. En dat is waar vitaliteit voor mij over gaat. Je eigen levensenergie voelen stromen. Een verlangen dat volgens mij ieder mens ergens van binnen voelt.

En deze ontdekkingsreis houdt nooit op. Alles is continu in beweging en iedere keer opnieuw vraagt dit om zelfonderzoek. Niet altijd makkelijk en fijn. Maar het is wel de enige manier om trouw te blijven aan mezelf.

portret_jet

Mijn missie

Je begeleiden om jouw eigenheid en levensenergie te ontdekken, te ervaren en in te zetten in je werk en leven. En zo de weg te vinden naar een vitaler en pro actiever leven vanuit vertrouwen en harmonie met jezelf en je omgeving.

Vitaliteit ervaar je als je werk en werkplek je plezier en energie geven. Je werkzaamheden sluiten aan bij wie jij bent, wat je kunt en wilt. Je kunt jezelf zijn en je maakt gebruik van je volledige potentieel. Je weet hoe je om kunt gaan met werkdruk, een collega of leidinggevende die iets zegt of doet wat je niet prettig vindt. Je bent trouw aan je eigen behoeften en wensen. En je hebt zorg voor jezelf.

Zorg voor jezelf omvat alle factoren die invloed hebben op je geestelijk en lichamelijk goed voelen. Je neemt jezelf als mens mee in je werk. Naast zingeving, zijn je denken, je gevoelens, je relaties, je lichaam van belang. Deze factoren hebben invloed op elkaar. Ze kunnen elkaar ondersteunen en versterken, wat weer een positief effect heeft op hoe je je voelt.

Hoe bereik je dit?

Zelfkennis. Zelfkennis betekent je bewust te zijn van de waarde van jouw persoonlijkheid, je talenten, drijfveren, kennis/ervaring. Je weet welke toegevoegde waarde je hebt, wat je belangrijk vindt en waar je voor staat.

Zelfacceptatie en zelfwaardering. Zelfkennis gaat ook over je beperkingen en onvermogen kennen èn accepteren. En te (leren) waarderen wie je bent, wat je te bieden hebt en te beseffen dat dit meer dan genoeg is. Zelfkennis en zelfacceptatie leiden tot zelfvertrouwen en zelf sturing.

Zelfsturing. Je weet welk gedrag, welke handelingen en keuzes het beste bij je passen. Wat je kunt doen om het voor jezelf prettig te maken. Je komt als vanzelf in beweging om je eigen weg te vinden naar werkplezier en vitaliteit. Op jouw manier en in jouw tempo.

Menu